Chakra weken

7 chakras smallHet nieuwe lesblok bestaat uit 7 yogalessen. De 7de yogales voor de maandaggroep is de laatste van dit seizoen en wel op 27 juli 2016. We starten vervolgens weer in september 2016.

7 keer yoga: een mooie gelegenheid om wat meer aandacht te besteden aan de 7 hoofd chakra’s. Waarom?

Bij een gesloten of minder actieve chakra stopt of stagneert de levensenergiestroom (Chi) van het chakra. Dit kan ernstige klachten of ziekten met zich meebrengen. Een chakra kan ook overactief zijn, dit kan leiden tot bepaalde negatieve houdingen in het leven. Het is daardoor belangrijk om elk chakra zoveel mogelijk in balans te brengen en te houden. Als onze chakra’s in balans zijn, kunnen we gemakkelijk energie opnemen van de wereld om ons heen en die op een verstandige manier gebruiken en ons innerlijk licht te laten schijnen in de buitenwereld. Je energieveld zal meer stralen, zodat we beter om kunnen gaan met spanningen van buitenaf. Yoga helpt je om je chakra’s te activeren en meer in balans te brengen.

Het eerste chakra hebben we behandeld in de eerste yogales van dit lesblok. Het is het Wortelchakra (Muladhara chakra) en heeft de kleur rood. Het bevindt zich in het perineum onder aan de ruggengraat. Het staat gelijk aan de eenvoudige activiteit van overleven en verenigt alle kwaliteiten, waaronder constantie en stabiliteit, waardoor het bestaan op een ordelijke manier kan verlopen. Veiligheid is een aspect van het eerste chakra waardoor we geconcentreerd en gegrond kunnen blijven. Het gedijt bij een gevoel van zekerheid, dat chaos en kwaad op grote afstand houdt en het houdt zich bezig met geduld en aanwezigheid om onze dromen te zien uitkomen. Als we ons onveilig voelen, verliezen we energie, vrezen we voor ons bestaan en vragen we ons af of we verder willen. Het verfijnen van een diep gevoel van innerlijke veiligheid helpt ons in onzekere tijden het eerste chakra actief te houden. Als we geduldig, vindingrijk en hoopvol zijn, verankert het Wortelchakra zich in de aarde. Deze chakra wordt sterker als we positief blijven en voor mogelijkheden openstaan.

Oefeningen die gunstig zijn voor het eerste chakra:
Cobra, Boom, Berg, Hond, Sprinkhaan, Rugrol,
Halve Ruggegraad Draai.
Ook wandelen en tuinieren zijn goede activiteiten voor je eerste chakra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *