Ervaringen

Heb je een bepaald idee over yoga of twijfel je om met yoga te beginnen? Lees hieronder enkele ervaringen van cursisten met Sivananda Hatha Yoga.
Spreekt het je aan? Zoek dan eens naar een yogastudio bij jou in de buurt en volg een paar yogalessen.

Photo by Jesseréla
Photo by Jessaréla

Jessaréla: Even een wandeling na de yoga…. Deze boom doet mij denken aan jouw verhaal over wortels…. Op deze foto zie je ook dat je soms wel eens het contact met de aarde (en daarmee jezelf) kwijt bent… Fijn om vandaag weer ervaren te hebben om met mezelf in contact te zijn… Dank je wel!

Willy: Hi Ron, ik wil je even laten weten dat ik hier in Lopik ook weer naar Yoga ga. In februari start er een cursus bij fysio-lopik. Ze moeten van goede huize komen willen zij kunnen tippen aan mijn eerste (en tot nu toe enige ) yogaleraar. Lieve groet,

Aline: Daar ik verschillende keren aan mijn beide schouders ben geopereerd heb ik eigenlijk nooit meer een sport kunnen vinden die bij mij paste.
Echter, twee jaar geleden kwam ik in aanraking met yoga. Ik ben met 5 proeflessen bij Ron begonnen en dat beviel mij zo goed dat ik met de lessen ben doorgegaan en deze nog steeds volg.
De ontspannen sfeer en de relaxte wijze waarop Ron de lessen geeft spreekt mij erg aan.
Ik heb veel therapie gehad maar het heeft mij nooit zover gebracht dan wat ik nu met yoga heb bereikt. Ik voel mij een stuk vitaler en kan lichamelijk meer aan.
Ook ben ik een stuk zelfbewuster geworden en heeft yoga mij meer innerlijke rust gegeven.
Thuis probeer ik zoveel mogelijk de oefeningen te doen en elke week kijk ik weer uit naar de volgende les. Het geeft mij veel voldoening.

Vincent: De eerste yogales van gister vond ik helemaal fantastisch! Door de oefeningen voelde ik mij steeds meer ontspannen en heerlijk om dan alleen met de oefeningen en het bewustzijn bezig te zijn. Na de les werkte dit ook nog door en dat voelde heel goed.

Esther: Na een hardnekkige blessure kon ik al twee jaar niet sporten. Ik voelde mijn lichaam stijver en pijnlijker worden. Er moest iets gebeuren. Yoga in Putten! Vol enthousiasme aan de slag gegaan. Ik doe zo veel mogelijk dagelijks oefeningen en twee keer per week naar les. Al na twee maanden ben ik van mijn pijnlijke en stramme benen af en ik voel me steeds soepeler worden! Heerlijk! De lessen vliegen om en wat ik zo goed vind aan Ron is dat hij zeer alert is op de houding van de cursisten zodat je én de oefening correct uitvoert én eventuele blessures voorkomt. Ook voel me duidelijk rustiger en meer ontspannen. Ik ben zeer tevreden.

Cisca en Ruud: Yoga in Voorthuizen! Geen barrière meer vanwege afstand (reis en tijd) om deze ervaring te BLIJVEN onderzoeken. Dank daarvoor. Ik –Cis- wat Gi Gong en Tai Tchi ervaringen én teleurstellingen rijker. Mijn man –Ruud-: blanco. Beiden nu blij met dit wekelijkse moment ( wel in de bevoorrechte positie dat je samen midden door de week naar Yoga kan) De praktische oefeningen thuis zijn verre van discipline, maar met z’n tweeën herinner je elkaar wel vaker aan: laat los. Dat is fijn. Wij zijn erg gesteld op de begeleiding van Ron.

Trees: Het is fijn dat er in Putten gelegenheid is om yoga te beoefenen. Ik word dit jaar 61 jaar en ben heel blij dat ik met yogaoefeningen mijn conditie op peil kan houden. De manier waarop Ron dat doet is een belangrijke factor. De rust en de vriendelijkheid waarmee zijn lessen gepaard gaan maakt dat ieder op zijn/haar tempo kan werken aan het lichamelijk maar ook geestelijk welbevinden. Het gaat niet zo maar,je komt zo af en toe je beperkingen tegen en dat is goed. Je leert daardoor je lichaam kennen en met yoga krijg je de gelegenheid die beperkingen op een zachte en met bewuste ademhaling te onderzoeken. De begeleiding die Ron je daabij geeft maakt het de moeite waard. De groep is fijn en ik ben graag weer van de partij na de vakantie!

Lisa: Hoera, yoga in Putten…! Ik was aangenaam verrast door de kennismakings-les bij Ron. De ambiance waarin de lessen gegeven worden is rustgevend, de ruimte (met vloerverwarming!!) is prettig verlicht met kaarsen en sfeerlampen. Ron heeft het vermogen om de oefeningen op een heldere, rustige wijze over te brengen aan de groep. Ik lig wel eens vaker op een matje voor o.a. Pilatesoefeningen, en dan kan ik niet nalaten om iedere vijf minuten op de klok te kijken – bij Ron is het uur dankzij de afwisselende oefeningen en rustgevende stem voorbij gevlogen. Ik heb nog nooit zoveel gegaapt tijdens een les; ik was dan ook totaal ontspannen dus het gapen kan als een compliment worden opgevat! Mocht u geinteresseerd zijn in yoga dan kan ik de lessen van Ron van harte aanbevelen.

Diana: Na jaren krachttraining gedaan tehebben met blessures,zijn deze door de proffesionele lessen van Ron verminderd.Met veel plezier ga ik er dan ook heen, daar de lessen met veel respect en aandacht worden gegeven, heb er dan ook veel baat,zie dit ook bij anderen zowel jong als wat ouder groeten Diana

Boba: Ik ben al jaren met yoga bezig, maar voor het eerst bij Ron. Eindelijk ook weer yoga in Putten, was mijn eerste gedachten. Zoals altijd moest ik er even aan wennen maar nu zou ik het echt niet meer willen missen. Jammer dat we straks 2 mnd zonder yoga moeten ( ivm vakantie ). Ron geeft op een prettige manier les en hij brengt een bepaalde rust in de groep. Als we de ontspanningsoefeningen doen dan kan je dus echt ontspannen, en dat hebben we allemaal nodig. Ben zeer tevreden !

Ook jouw ervaring met of door yoga met anderen delen? Reageer dan hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *