Yogalessen

Yoga Putten:
Wekelijkse yogalessen in Putten (Veluwe Gelderland) op verschillende dagen en tijden. Momenteel zijn er geen lessen meer in Ermelo en Voorthuizen.
Meditatielessen op locatie en stiltewandelingen in het bos van landgoeden en het bos bij Putten.

De yogales
Een typische Sivananda yogales bevat de zonnegroet, 12 basishoudingen, ontspanning, ademhalingsoefeningen en een diepe eindontspanning. Naarmate de cursisten vorderen, worden de houdingen langer aangehouden en worden er variaties op de basishoudingen geleerd.

In de yogalessen ligt het accent op de volgende onderdelen:

Yogagroep• Een goede ademhaling (pranayama)
• Yogaoefeningen (asana’s)
• Ontspanning (savasana)
Op een subtiele manier kan er ook aandacht geschonken worden aan:
• Positief denken en meditatie (vedanta en dhyana)

Lesblokken
Een lesblok bestaat meestal uit 10 of 15 lessen en is in de regel van schoolvakantie tot schoolvakantie. Gewoonlijk zijn er in de schoolvakanties en op zon- en feestdagen geen lessen.

Contributie
De contributie is op donatiebasis met een minimum van 12,00 euro per yogales van 75 minuten. Dit is het kortingsbedrag voor volledige leden die zijn doorgegaan met yoga na de proeflessen en per lesblok deelnemen. Een losse yogales is enkel boekbaar voor volledige leden en kost 15,00 euro. Het wordt op prijs gesteld om voor de eerste les de contributie te voldoen.

Vergoeding voor proeflessen
De vergoeding die voor 5 proeflessen wordt gevraagd is 50,00 euro. Dit mag in mindering worden gebracht bij het aangaan van het hele lesblok als volledig lid.

Voor mensen die financieel minder draagkrachtig zijn, is er de mogelijkheid gespreid te betalen. In uiterste gevallen kan naar een andere oplossing gezocht worden, zodat iedereen in staat is yoga te volgen.

Proeflessen
Indien je eerst de yogales wilt aanvoelen, dan is het mogelijk om eerst vijf proeflessen te volgen bij Yoga Putten (Veluwe Gelderland).

De meeste mensen zijn de eerste les(sen) vooral bezig met alle nieuwigheden. Vandaar dat er niet met één proefles gewerkt wordt. Wel is het mogelijk om vijf lessen te proberen. Als yoga nieuw voor je is, zal je vermoedelijk nog niet alle voordelen gaan ervaren in vijf lessen, maar het geeft je wel een goede indruk van de sfeer, de groep en de lesmethode.

De vergoeding hiervoor is 50,00 euro en derhalve 10,00 euro per les. Gelieve het totaal van 50,00 euro, tezamen met het aanmeldformulier, vooraf de eerste les te overhandigen. Dit wordt in mindering gebracht bij het aangaan van het hele lesblok.

Deelname
Voor deelname aan de les wordt gevraagd om een aanmeldformulier in te vullen. Dit voor een juiste begeleiding door de yogadocent en je te verbinden als lid van onze yogaclub. Het deelnemen aan de yogalessen is altijd voor eigen verantwoordelijkheid. Door aan de yogales deel te nemen ga je akkoord met de voorwaarden.

Tijdens de les
Wat heb je nodig voor de les?
– een yogamat*;
– een groot badlaken;
– een tweede strak opgevouwen badlaken of een (meditatie)kussen of bankje;
– makkelijk zittende kleding (liever geen capuchon en spijkerbroek);
– schone voeten en sokken.

*er is altijd een reservemat die je ook voor de eerste les(sen) kan gebruiken. Onder andere vanwege hygiënische redenen, wordt het aangeraden om zelf een yogamat aan te schaffen.

Opmerking
– De schoenen gaan uit, dus schone voeten en schone sokken;
– Liever geen sieraden, geen sterke parfum of aftershave;
– Tevens is het beter dat je een uur van te voren niets meer eet, zodat de yogaoefeningen beter en fijner zijn uit te voeren;
– Ook is het beter dat je vlak voor de les niet rookt, om medecursisten niet af te leiden met jouw rookgeur;
– Brillen, horloges e.d. veilig wegleggen en niet naast je mat;
– Een mobiele telefoon, ook als hij buiten de zaal blijft, graag helemaal uit of minimaal op vliegtuigstand!

Voorwaarden
Voor alle lessen gelden de algemene voorwaarden, welke via deze website in te zien zijn en op verzoek toegestuurd kunnen worden.

Aanvullend
Iedere cursist wordt geacht in staat te zijn normale lichamelijke inspanningen te verrichten. Bij twijfel dient de huisarts en/of de behandelend(e) specialist(en) te worden geraadpleegd. Elke cursist is verplicht lichamelijke en/of psychische klachten onmiddellijk te melden aan de docent.
Je bent verantwoordelijk voor je eigen leven en deelname aan de yogalessen is derhalve altijd op eigen risico.
Momenteel zijn er geen lessen meer in Ermelo en Voorthuizen.