Workshops en lezingen

– Voedingsworkshop Ayurveda: met Ayurvedische kruiden de lekkerste maaltijden bereiden én je gezondheid vergroten. Door rekening te houden met jouw dosha (jouw lichamelijke- en geestelijke constitutie) kom je meer in harmonie en leef je gezond.

– Voedingsworkshop Taoïstisch: verschillende soorten voedsel trekken verschillende maagsappen aan. Deze kunnen elkaar opheffen of tegenwerken waardoor de vertering niet optimaal is, ook al eet je nog zo gezond. Hierdoor kan je je energieloos voelen en op de lange termijn kunnen chronische kwalen of ziektes ontstaan.  Door te leren om de juiste combinaties te maken met je eten, heeft je lichaam het veel makkelijker. Je neemt meer op uit je voeding, houdt energie over en je lichaam gaat beter functioneren. Waardoor chronische kwalen of ziektes kunnen verdwijnen of voorkomen kunnen worden. Je voelt je stralender en zo zie je er ook uit! Als kadootje bereik je meer je streefgewicht.
Tijdens deze workshop kan er tevens informatie worden gegevens over bijvoorbeeld, E-nummers, suikers, koolhydraten, melk, superfoods, etc. Met als doel je meer bewust te maken van wat nu écht gezond voor jou is. Voel je fit, vitaal en bruisend van energie!

– Yogafilosofie (Vedanta): deze workshop geeft een introductie in de oude filosofie van yoga. Door het vergroten van ons bewustzijn hierin kunnen we met meer rust leven en maken sommigen zich misschien wat minder druk om de dagelijks dingen. De obstakels in ons leven creëren een reis die op maat voor ons is gemaakt. Wat is het doel van het leven en onze reis? Hoe kunnen we ervan leren en genieten?

– Straling: zonder natuurlijke straling is leven niet mogelijk, maar hoe zit het met de toename van de kunstmatige straling om ons heen? Wat is het verband met energietekort, slapeloosheid, vermoeidheid en chronische kwalen en ziektes? Wist je dat Nederland het nummer 1 land is van de wereld wat betreft de uitstoot van kunstmatige straling? Verschillende studies worden uitgelicht en er worden handvaten uitgereikt om jouw eigen leefomgeving te optimaliseren. Hierdoor blijf je gezonder, meer in verbinding met jezelf en kan je bijvoorbeeld meer relaxt mediteren.

– Aarding: niet geaard of wel geaard? Het kan het verschil zijn in je wel of niet goed voelen, tussen weinig energie en veel energie hebben, tussen goed slapen en niet zo goed slapen. Wist je dat sinds de intrede van de schoen bij de westerse mens de ziekten explosief toegenomen zijn? Ontdek welke goedkope en zelfs gratis oplossingen er zijn om je (nog) meer te verbinden met je innerlijke kern. Deze letterlijke manier van aarden sluit goed aan bij yoga aardingsoefeningen en geeft je nog meer gezondheid en plezier in het leven.

– Meditatie op één punt: uitleg en beoefening van visualisatie- en concentratieoefeningen en de één puntgerichte stiltemeditatie. Door deze meditatie kunnen we de geest tot rust brengen waardoor we meer ervaren waar we nu werkelijk naar op zoek zijn. We trainen onze geest in stilte, zodat we ook in het dagelijkse leven meer rust kunnen ervaren. De oefeningen in de meditatieles wisselen elkaar af met zittende en liggende posities. Ze kunnen gebruikt worden om je thuis verder te verdiepen in meditatie.

– Meditatie mindfulness: uitleg en beoefening van visualisatie- en concentratieoefeningen en mindfulness. Door zelfobservatie van onze lichamelijke en geestelijke sensaties kunnen we zelfkennis vergaren. Door deze techniek kunnen we eventuele mentale spanningen op lossen en een mogelijk positiever, evenwichtiger en gelukkiger leven leiden. De oefeningen in de meditatieles wisselen elkaar af met zittende en liggende posities. Ze kunnen gebruikt worden om je thuis verder te verdiepen in meditatie.
meditation

Een stukje tekst van Swami Sivananda over meditatie:
In de zoektocht naar geluk nemen de meeste mensen toevlucht tot externe objecten en gebeurtenissen om geluk of vervulling te vinden. We denken ‘als ik die nieuwe auto had…’, of ‘als ik die geweldige baan kan krijgen…’ dan zal ik gelukkig zijn. De geest ervaart vreugde en is vrij van verlangen voor een moment als het object verworven is. Echter na een tijd worden we moe van het nieuwe speelgoed of de nieuwe ervaring, en gaan we weer elders op zoek naar vervulling. Externe objecten falen zodoende om ons te voorzien van blijvend geluk.
We verwarren de kalmte van de geest die we ervaren op het moment dat we het verlangde object bezitten met het verkrijgen van het object zelf.
De uitdaging is om controle over de innerlijke wereld van onze geest te verkrijgen…  (stukje geknipt) …Door regelmatig te mediteren wordt de geest steeds helderder en onze motieven zuiverder. We komen in aanraking met een voorheen onzichtbare kennis, die ons in staat stelt om beter tot inzicht te komen. Uiteindelijk komen we meer in aanraking met onze eigen intuïtieve krachten, die ons leiden naar een leven van wijsheid, gelukzaligheid en vrede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *