Yogavakantie Italië 2015

“Yoga én vakantie in Italië”

Ons yogahuis in Assisi, Italië
Ons yogahuis in Assisi, Italië

Deze herfstvakantie meteen boeken? (Last Minute)
Onderaan deze reispagina vind je een boekingsformulier en meer informatie over data en prijzen.

Omschrijving
Ook dit jaar biedt Inyoga weer yogavakanties aan en dit keer in een van de mooiste gebieden van Italië. Umbrie staat o.a. bekend om het prachtige groene rustige landschap, de heilige Fransicus en Assisi.

Deze yogavakantie is ook echt een vakantie! ’s Ochtends yoga, vervolgens gezamenlijk biobruchen en de middag en avond… Ga je ’s middags mee op excursie in de omgeving, volg je ’s avonds een workshop of even tijd voor jezelf? Het is jouw vakantie dus jij bepaald!

Umbrië, Italië
Umbrië, Italië

 

Accommodatie
Je verblijft hier in een prachtige 17de eeuwse boerderij genaamd “Casa Papi”. Het ligt halverwege de berg Subasio naar het Eremo delle Cárceri. Dit is een prachtig kloostertje uit de 14e eeuw waar Sint Franciscus zich vaak terugtrok en zich strekte op zijn ‘rotsbed’.
Onze accommodatie is omringt door olijvenbomen en heeft prachtig uitzicht op de vallei.

Uitzicht over de olijvengaard
Uitzicht over de olijvengaard

Casa Papi biedt ruimte aan maximaal 10 yogagasten (in oktober maximaal 6!)
Er zijn eenpersoonskamers, dubbele en driepersoonskamers en een studio aanwezig. Allen met eigen badkamer en toilet.

Studio boven
Studio boven

We hebben een keuken waar gasten ’s avonds kunnen koken, een restaurant op het landgoed op loopafstand en natuurlijk vele restaurantjes in Assisi zelf. Verder is er een relax- mediatie- yogaruimte de hele dag ter beschikking. Gezien het (hopelijke) prachtige weer zullen we uiteraard zoveel mogelijk buiten yoga-en.

Slaapkamer met 2 losse bedden
Slaapkamer met 2 losse bedden

Klik hier voor meer foto´s van Yogahuis Casa Papi

De tuin en de directe omgeving bieden vele heerlijke plekjes om weg te dromen, een boek te lezen of bijvoorbeeld te mediteren. In het bos of op de berg kan gewandeld worden.


Prijzen en data
Italië:
25 juli – 1 augustus (1 week)  NIET MEER BOEKBAAR
29 augustus – 5 september (1 week)  NIET MEER BOEKBAAR
24 oktober – 1 november (herfstvakantie, 1 week)

Yogavakantie vanaf 490,- per week met vliegreis vanaf 168,-
(de prijs is afhankelijk van de kamer die je kiest)

NU MET 100 EURO LAST MINUTE!

Gedeelde kamer: € 640 nu voor 540 p.p.  (met max. 3 personen)
Gedeelde kamer: € 740 nu voor 640 p.p.  (met 2 personen)
Eenpersoons kamer: € 890 nu voor 790 p.p.
Camper of caravanplek: € 590,- nu voor 490,- p.p.  (zeer beperkt aantal)

Boekingen nu met € 100,- korting p.p.!
Boeking van 2 reizen: 20% korting op de goedkoopste reis.
Sivananda studenten (TTC’s): 20% korting

logo kleur

Reisvoorwaarden
Boekingen volgens de reisvoorwaarden van de ANVR.

 

Umbrië
Umbrië, ook wel “Het groene hart van Italië”, heeft een zacht mediterraan klimaat. De Toscaanse groene heuvellandschappen glooien prachtig over in west Umbrie en het landschap kenmerkt zich verder door de vele natuur wijn- en olijvenvelden.

De Heilige Franciscus
Umbrië staat ook bekend als “Het land van Franciscus van Assisi”. De stichter van de kloosterorde van de Franciscanen. Hij was soldaat, losbol en visionair, stichter van een indrukwekkende kloosterorde. Hij was ook troubadour, ‘Zanger van de Heer’, dichtte als een der eersten in de volkstaal (i.p.v. in het Latijn); beroemd is zijn Zonnelied.
Hij zag in alle schepselen de hand van God; met hem begint een geheel nieuwe waardering voor de natuur.

St. Franciscus boodschap was die van eenvoud en liefde, hoe nederig ook, een prachtige boodschap die nog steeds velen aanspreekt en prachtig samengaat met de yogagedachte.
Ons yogaverblijf bevindt zich halverwege de berg waar vroeger de oude pelgrimsroute naar boven liep naar het klooster “Eremo delle Carceri” en de meditatiegrot van Franciscus. Tijdens onze yogavakantie kunnen we beiden bezoeken.

Bedevaartsoord Assisi
Bedevaartsoord Assisi

Assisi
Assisi, een bekende bedevaartsplaats, die door toeristen o.a. gewaardeerd wordt vanwege haar heuvelachtige, smalle straatjes, pittoreske winkeltjes, kerkjes en kathedralen. Een gemoedelijk stadje met zoveel groots, zoals de basiliek van Saint Franciscus, San Damiano klooster, de basilica di Santa Maria degli Angeli en de Santa Chiarakerk. Typische straten en steile trappen, huizen met eigenaardige façades en balkons vol bloemen. Assisi is werkelijk een van Italië haar juweeltjes.

Vanaf ons besloten yogaplekje op de heuvel lopen we in ca. 20 minuten naar beneden deze prachtige stad in.

“Ervaar de vrijheid van het ongedwongen Italiaanse leven”

Programma
– Satsang met meditatie en mantra’s of een stiltewandeling
– Klein fruitontbijt (bio)
– 1,5 uur Hatha Yoga in de stijl van Swami Sivananda
– Uitgebreide bio brunch

Middag:  Kies voor eigen vrije tijd of kom mee op een gezamenlijke verkenningstocht van de omgeving.  Ervaar de adembenemende stilteplekjes in de nabijheid van het yogahuis of in de prachtige natuurrijke omgeving van het landschap van Umbrië.
Gezamenlijk of indien gewenst alleen, kunnen we ook de omgeving ontdekken. Bijvoorbeeld het klooster van Saint Franciscus, het prachtige stadje Assisi, de best bewaarde historische plaats van Italië Spello en veel meer.
Wil je iets meer toeristisch? Dan zijn er binnen een half uur rijden enkele interessante steden zoals Perugia, Foligno en andere trekpleisters te bezoeken.
Avond:  De avond is of ook geheel voor jezelf of je kunt deelnemen aan een workshop (indien gegeven) in ons yogaresort. Wil je uiteten of eet je liever ‘thuis’? Maak in het laatste geval gerust gebruik van de keuken.
Indien gewenst is er tevens ruimte voor Karma Yoga. Geheel in yogastijl wordt er sowieso verwacht dat je zelf opruimt en dat wat je gebruikt hebt weer schoonmaakt. Met uitzondering van de eindschoonmaak (inclusief de prijs).

Freestyle :P
Freestyle 😛
Zonnegroeten
Zonnegroeten

Yogavorm
De ‘Sivananda yogalessen’ zijn gebaseerd op de klassieke Hatha Yoga. Door de afwisseling van aanspanning en ontspanning leer je ook beter met dagelijkse stress om te gaan. Velen van ons zijn immers vaak gespannen, terwijl er ook ruimte mag zijn voor ontspanning. En ook al is deze kort, het kan het verschil zijn tussen leven en geleefd worden.
De yogalessen staan bekend om de trainingsmethode die gericht is op het vergroten van de vitaliteit, het vertragen van de achteruitgang van het lichaam en het verlagen van de kans op ziekte, door middel van de ontwikkeling van het lichaam. Beoefenaars van een Sivananda yogales voelen na de les dat ze lekker aan hun conditie gewerkt hebben, terwijl ze zich ook lekker blij en relaxt voelen.

“Na de yogales voel je je heerlijk blij en relaxt”

De Workshops
Er wordt een Ayurvedische workshop, een mantrazang workshop en een Taoïstische voedingsworkshop gegeven.
Natuurlijk is er ook een mogelijkheid om samen te komen om gezellig te praten over het leven, te filosoferen, mee te zingen op muziek van bijvoorbeeld Deva Premal of een interessante DVD te kijken. Lees meer…

Ayurveda en Tao Voedings Workshop
Ayurveda en Tao Voedings Workshop

De begeleiding
Mijn naam is Ron Chaitanya (38) en ik geef yogalessen en workshops bij Inyoga. Daarbij heb ik de afgelopen jaren mogen assisteren bij de Nederlandstalige Yogadocenten Opleiding van Sivananda.  Met deze yogavakantieweken probeer ik die yogasfeer te combineren met het Italiaanse vakantiegevoel.
Inmiddels heb ik meer dan 10 jaar ervaring in verschillende yogastijlen en ik ben me vanaf 2009 gaan specialiseren in ‘Sivananda Yoga’.  Door mijn begeleiding is er veel aandacht bij het voelen van de houding en daarmee het voelen van jezelf. Hierdoor kan je de stilte meer ervaren, meer in verbinding komen en is er ruimte voor het vergroten van je bewust-zijn. Vanuit mijn zakelijke achtergrond heb ik zelf ervaren hoe yoga meer rust en houvast in mijn werk bracht. Dat ik effectiever ging werken, de dagen minder snel voorbij vlogen en dat ik meer kon genieten van het leven. Ik leef tegenwoordig meer als yogi, waarbij het leven zelf en spiritualiteit hand in hand gaan. Met andere woorden, spiritualiteit met beide voeten op de grond. Lees meer over op www.inyoga.nl/ron

Ons yogahuis in Assisi, Italië
Ons yogahuis in Assisi, Italië


Deze yogavakantie is inclusief:

– 7 overnachtingen
– Dagelijks fruitontbijt (voor zover mogelijk geheel biologisch)
– Dagelijkse brunch (voor zover mogelijk geheel biologisch)
– Dagelijkse meditatie
– Dagelijkse yogalessen
– Gebruik van een yogamat
– Thee en koffie (granen-, cichorei koffie e.d.)
– Vegetarische avondmaaltijd vooraf de voedingsworkshop
– Alle workshops/filosofielessen/lezingen
– Gezellig samenzijn met gelijkgestemden 🙂

De yogavakantie is exclusief:
– Reis- en annuleringsverzekering
– Vervoer naar het vakantieland/de yogalocatie
– Eventueel vervoer vanaf het vliegveld naar de retraite (met openbaar vervoer, taxi of huurauto)

Aankomst en vertrektijd
De ontvangst voor deze yogavakantie is op zaterdagmiddag. Zaterdag om 19:00 uur is er een kennismaking. De yogaweek eindigt na de brunch op de volgende zaterdag.

 

Inyoga compenseert voor jouw reis
Inyoga compenseert voor jouw reis

Inyoga compenseert jouw reis

 

 

 

 

Transport
Voor deze yoga zomervakantie of herfstvakantie vlieg je goedkoop met Ryanair op Perugia. Momenteel retour voor 168,- euro per persoon.
Indien de vlucht voor jouw yogavakantie pas later aankomt op zaterdagavond, dan raden we gasten aan om een dag eerder aan te komen. Wil je eerder aankomen en op het domein overnachten? Vraag dan vroegtijdig naar de beschikbaarheid van de kamers in Casa Papi of het hotel van het landgoed.

2014: Yogavakantie Zuid Frankrijk

2013: Voorbereiding yogavakantie Zuid Frankrijk in juli en augustus 2014

2012: Yogavakantie Spanje en Portugal

Omgeving
Omgeving Assisi, Umbrië

Let op: Indien je geen reactie of ontvangstbevestiging ontvangt, bel of mail dan gerust. Het kan namelijk bij sommige browsers zo zijn dat onderstaand formulier niet ondersteund wordt.