Over Ron

Yoga Frankrijk 2011
Yoga Frankrijk 2011

De rode draad in mijn leven is dat ik graag mensen help en mensen samenbreng. Iets wat ik jarenlang goed kon benutten als zelfstandig ondernemer. Op een bepaald punt zag ik echter in dat de vele spanningen, grote verantwoordelijkheid voor personeel en organisatie, en altijd maar weer opboksen tegen de concurrentie, een gevoel van leegheid creëerde in mijn leven. Samen met mijn toenmalige vriendin maakten we een grote stap en lieten de zekerheid van een aantrekkelijk inkomen achter ons, om ons te storten op de vraag wat het leven nu echt voor ons in petto heeft.

Het proces wat hier aan vooraf ging, werd gevoed door de interessante yogalessen en gesprekken van yogadocente Maria Hartog. Tezamen met het lezen van interessante boeken op gebied van yoga, lifestyle, mindstyle, zingeving en verdieping. Hierdoor beschikte ik over de kracht en het vertrouwen om op zoek te gaan naar wat ik nu écht wil. En vooral: om daar ook tijd voor vrij te maken!

Mijn passie voor yoga en dit ook daadwerkelijk te gaan doorgeven, werd vervolgens aangewakkerd door de fijne lesmethode, workshops en dialogen met yogadocente Nelleke Sparling. In de loop der jaren was ik meer met mezelf in verbinding gekomen. Ik had mijn innerlijke kern ervaren en gevoeld wat voor vrijheid dit je kan geven. De weg naar deze vrijheid ligt voor mij in mijn basis-leefwijze van gezond eten, positief denken, bezinning en beweging, vooral veel yoga.

Studies
Na diverse studies en workshops in Nederland besloot in mezelf te specialiseren bij Sivananda Yoga in hun ashram in Oostenrijk. Ik volgde daar een intensieve yogadocentenopleiding op basis van het oude Indiase gurukula systeem met yogaleraren en gastsprekers vanuit de hele wereld. In 2009 behaalde ik hier de internationale docententitel Yoga Siromani. Naast mijn zelfstudie volg ik vanaf 2009 jaarlijks diverse workshops en reis ik regelmatig voor bijscholing en/of als staffmember naar één van de Sivananda Yoga Vedanta Centres en Ashrams.

Yogazeilvakantie 2012
Yogazeilvakantie 2012

Leermeesters
Maria Hartog
Nelleke Sparling
Swami Kailasananda
Swami Sivadasananda
Swami Ramapriyananda
Swami Keshavananda
Swami Vidyananda

Door de lessen van deze docenten, maar ook door alles wat Swami Sivananda en Swami Vishnudevanda hebben doorgegeven, heeft mijn ontwikkeling een fantastische sprong gemaakt. Ik ben hier vanuit heel mijn hart dankbaar voor!

Ervaring
Voor 2009 gaf ik wel eens yogales, maar na mijn specialisatie bij de Sivananda Yoga Vedanta Forest Academy, ben ik wekelijks yogales gaan geven. In 2009 richtte ik Yoga Putten op en in 2009-2010 gaf ik tevens yogales bij een van de bekendste wellnesscentra van Nederland.

In 2010-2011 werkte ik ook als freelance yogaleraar en gaf zowel privé als in groepsverband, yogalessen aan particulieren, bedrijven, wellnesscentra en sportscholen. Doordat ik merkte dat de vele yogalessen het plezier waarmee ik de yogalessen geef in de weg gingen staan, en yoga meer als werk begon te voelen, ben ik hiermee gestopt.

Vanaf 2012 geef ik uitsluitend nog yogales in groepsverband. Hierop een enkele uitzondering gezien lichamelijke- of geestelijke gezondheidsredenen.

Door mijn ervaringen heb ik al veel geleerd en kennis mogen ontvangen. Dit deel ik graag met jou!