Wintervoorbereiding met de herfstyogales

herfstyoga
Afgelopen woensdagavond hielden we een speciale yogales in de herfstvakantie. Het thema was natuurlijk herfst en daarbij oefeningen ter voorbereiding van de winter en de eventuele skivakantie. Midden in de zaal hadden we kaarsjes en cursisten hadden hun oogst uit het bos en andere gezellige herfstaccessoires meegenomen.

Zoals in de les behandeld trekt de natuur zich terug in de herfstperiode en maken planten en dieren zich op voor de winter. Energie van de zomer wordt opgeslagen en door in het najaar rustiger aan te doen kan deze energie weer gebruikt worden om in de lente te bloeien en te schitteren.
De mens is misschien wel de enige die hier (meestal) niet aan meedoet. We gaan tegen de natuur in en net zo hard door als in de zomer. Misschien zelfs nog wel harder omdat we het idee hebben te moeten blijven presenteren op dezelfde manier en het liefst nog beter. Dat is heel begrijpelijk, we leven immers in een prestatiemaatschappij waar presteren ons met de paplepel is ingegoten. En misschien heb je (denk je) dat je ook geen keus hebt. We hebben immers allemaal zo onze verantwoordelijkheden. De meest zuivere is echter tegenover jezelf!
Zorg er dus voor dat je in de herfst én in de winterperiode, fit en vitaal blijft. Indien je niets extra’s aan je gezondheid doet, dan kan je in deze periode vatbaarder zijn voor ziektes of depressie. Hierbij enkele tips om dat voor te blijven.

De herfstyogales sloten we af met warme kruidenthee en een yogataartje. Gezien de vele aanvragen voor het recept, heb ik deze middels de link yogataartje toegevoegd.

De winter- en ski- voorbereidende oefeningen kan ik op verzoek aan je mailen. Mail ook gerust als je geen cursist bent van Inyoga  🙂

Ik wens alle lezers van dit bericht een hele fijne en mooie herfst toe!

Met stralende groet, Ron Chaitanya